6. april 2024 je bil za kraške ovčarje prav poseben dan.

Pri vzrediteljici Renati Hubej se je skotilo 5 samčkov in 3 samičke. Oba starša imata odlično oceno, mama Uta je uspešna razstavna psička. Na voljo sta še 2 samčka.

Iformacije: 070 876 313

Pri vzreditelju Goranu Troha Žvokelj na Planini nad Ajdovščino sta se skotila samička in samček. Oče je Tim, mama pa Ursa. Novim lastnikom bosta lahko odšla v začetku junija.

Informacije: 040 678 750

goran.trohaz@gmail.com

Za psarno Vintgarsko je pa bil april prav poseben mesec.

Iz kombinacije 𝐒𝐞𝐧𝐚 𝐕𝐢𝐧𝐭𝐠𝐚𝐫𝐬𝐤𝐚 in 𝐓𝐫𝐞𝐟 so se 10. 4. 2024 skotili 2 samički in 1 samček. Seno Vintgarsko so parili s postopkom osemenitve z zmrznjenim semenom iz semenske banke, ki se nahaja na Veterinarski fakulteti v Ljubljani. Uporabili so seme samca Trefa, ki je bil skoten leta 2003 in popolnoma ustreza opisu Valvazorja iz Slave vojvodine Kranjske (iz leta 1689). Bil je močan pastirski pes, ki je lahko volku pošteno stresel kožo. S strokovnega, genetskega vidika, je zelo pomembno, da sta oba starša genetsko (in časovno) precej oddaljena, zato je inbriding koeficient nizek.

V kombinaciji 𝐑𝐞𝐬𝐚 𝐊𝐫𝐚š𝐤𝐢 𝐑𝐮𝐣 in 𝐓𝐚𝐫𝐚𝐬 so se 16. 4. 2024 skotili 2 samički in 3 samčki. Gre za prvo Tarasovo paritev, in upamo si trditi, da ni zadnja, saj je izredno lep samec.

Informacije in rezervacije vzreditelja 𝐍𝐢𝐧𝐚 𝐁𝐚š 𝐢𝐧 𝐌𝐥𝐚𝐝𝐞𝐧 𝐓𝐨𝐦𝐚ž𝐢č – 𝐩𝐬𝐚𝐫𝐧𝐚 𝐕𝐢𝐧𝐭𝐠𝐚𝐫𝐬𝐤𝐚 sprejemata na telefonu 𝟎𝟒𝟏 𝟒𝟎𝟓 𝟕𝟓𝟐.

Oglas dohodnina