Tečaj Male šole je običajno namenjen psičkom v starosti 3 – 6 mesecev.

Namen Male šole ni šolanje poslušnosti mladih psov.
Program tečaja naj bi bil zasnovan predvsem kot pomoč skrbnikom pri vzgoji mladih psov. S teoretično razlago in primernimi praktičnimi vajami naj bi v tečaju predstavili najpomembnejša načela in pravila učenja in vzgoje psov in posredovali napotke, ki bodo skrbnikom tudi po končanem tečaju pomagali nadaljevati s samostojnim delom. Še zlasti, če je kuža pri hiši prvikrat je zato koristno, da Malo šolo obiskujejo tudi vodnikovi družinski člani. Delo običajno poteka približno tri mesece, dvakrat tedensko po dve šolski uri, v manjši skupini, v nekaterih šolah tudi  z individualnim delom in s svetovanjem.  Običajno se ob koncu izobraževanja izvedejo interni izpiti. Za več informacij o načinu izvedbe male šole se obrnite na posamezno šolo oziroma kinološko društvo. DLVKOS udeležbo v mali šoli zelo priporoča, saj je ravno obdobje od 3 -6 meseca ključno za nadaljnji razvoj psa. Pes, ki bo v kontroliranem okolju spoznal družbo drugih psov, bo skoraj gotovo kasneje dosti bolj vodljiv.
Če boste psa pripeljali na tečaj šolanja šele pri enem letu, bo verjetno delo težje oziroma če ne boste imeli znanja kako s psom ravnati ravno v tem prvem obodbju. Kljub temu, da morda imate že predhodne izkušnje s pasmo ali šolami, vseeno psa peljite v malo šolo. Poleg spoznavanja psa z drugimi pasmami, se boste gotovo kaj novega naučili tudi vi, saj se je pristop k šolanju v zadnjih letih temeljno spremenil.

 Pogosto rečemo da mala šola ni šola za psa, ampak šola za vodnika.

Prostor v mali šoli ali na igralnih uricah je navadno potrebno rezervirati v naprej, tako da se o tem pozanimajte že pred nakupom mladička.

Oglas dohodnina