Ekomuzej Pivških presihajočih jezer v Slovenski vasi pri Pivki je v nedeljo, 28. 9. 2014, organiziral Dan v deželi presihajočih jezer. Najbolj pridni so se že zjutraj odpravili kolesarit po Krpanovih poteh, otroci pa so se lahko na delavnicah preizkusili v izdelavi sira in polstenju volne.

Naši kraškoti in njihovi lastniki smo druženje začeli ob 14h. To je bila ponovno priložnost, da smo lahko pokazali naš novi paviljon, pod katerim smo imeli postavljeno stojnico z opozorilnimi tablami in majčkami. Naj ob tem omenimo, da je bilo veliko povpraševanja po otroških majicah.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se odzvali vabilu in na dogodek pripeljali svoje ljubljenčke. Res nas ni bilo veliko, smo pa zato bili toliko bolj glasni, saj sta od psičk pasmo ponosno zastopali mala Maša in Biba, zaradi katere so samčki povzročali kar precej »hrupa«. Kljub temu so ostajali vzorno pod kontrolo. Zvezda dneva je bil

a prav gotovo mala Maša, ki so obiskovalci z veseljem božali.

Okoli muzeja smo imeli tudi razstavo slik kraškega ovčarja. Vse skupaj pa smo zaokrožili s predavanji, na katerih smo predstavili kraševca in poskušali razbiti tabu o »trmastih in hudih« psih. Predstavili smo društvo in njegovo delovanje ter socializacijo in vzgojo psa za varovanje črede. Hvala Aniti, Borutu in Robiju.

Kljub majhni udeležbi nam je popoldne hitro minilo in imeli smo se odlično.

Upamo, da se kmalu spet vidimo in ponosno predstavljamo našo avtohtono pasmo.

Oglas dohodnina