Letošnji praznični december je v lepo okrašeni prestolnici zaznamovalo še posebej prijetno druženje. Na pobudo vzreditelja Mladena Bucića smo se zbrali lastniki potomcev psičke Krasne.

Krasna bo kmalu praznovala 6. rojstni dan in ima 11 otrok in kar 27 vnukov.

Vabilu smo se Krasnini sorodniki z veseljem odzvali. Nekaterim so decembrske obveznosti, športni dogodki in bolezni v zadnjem trenutku žal prekrižali načrte in se srečanja niso mogli udeležiti.

Na prijetno nedeljsko popoldne smo se v družbi 8 psov in še enkrat toliko spremljevalcev sprehodili od Cekinovega gradu do Prešernovega trga, kjer smo se pogreli s toplo pijačo. Mimoidoči so nas z občudovanjem spremljali in spraševali o pasmi, značaju, lastnostih in bili presenečeni nad tem, kako umirjeno so se psi sprehajali po živahnih ulicah Ljubljane. Na Prešernovem trgu pa so bili naši kraški ovčarji deležni posebne pozornosti, predvsem občudovanja tujih turistov, še posebej gostov iz sosednje Italije. Psičke so z veseljem pozirale občudovalcem in bile ves čas pripravljene na fotografiranje. Tudi veliko otrok se je želelo dotakniti krasnih kraških kožuščkov.

Mama in babica Krasna je potrpežljivo spremljala direndaj okrog sebe, prav tako kot tudi njeni sinovi, hčerke in vnuki. Najmlajših na srečanju seveda še ni bilo, saj bodo v začetku januarja  dopolnili komaj mesec dni.

ŽELIMO VAM KRASNO LETO 2024!

 

Gradivo in fotografija: Mladen Bucić

Oglas dohodnina