Druženje smo začeli na sončno nedeljsko jutro, 10.septembra 2023. Vonj po sveže pokošeni travi in prijetna senca pod krošnjami dreves društvenega poligona je povezala čudovite predstavnike naše avtohtone pasme ter njihove lastnike. Ob prihodu smo poklepetali drug z drugim in tudi naši kosmatinci so pokazali, kdo je glasnejši. Veseli smo bili prav vseh, tistih, ki se tekmovanj redno udeležujejo in tudi tistih, ki jim razstava predstavlja predvsem družabni dogodek.

V uradnem delu je nastopilo 19 psic in psov v spodaj naštetih kategorijah:

Dogodek je povezoval Mladen Bucić, ki je predstavitve psic in psov dopolnjeval z zanimivimi podatki o specifikah pasme, gibanju, odlakanosti, pa tudi o zgodovini, prehrani in zdravju. Sodnica Sabina Strniša je vsako odločitev podkrepila  s strokovnim in zanimivim komentarjem, za kar se ji najlepše zahvaljujemo. Zahvaljujemo se tudi delegatki Kinološke zveze Slovenije Sabini Heric, ki je pozorno spremljala ocenjevanje in bila pripravljena odgovoriti na različna vprašanja razstavljavcev in tudi tistih s strani publike. Predsednica društva Mateja Mihelčič je ves čas skrbela, da je dogodek brezhibno potekal, hkrati je bila še fotografinja in razstavljalka.

Rezultati:

Samci:

  • Mladi: 1.mesto Ursus
  • Zreli: 1. mesto Pančo Bučnovaški, 2. mesto Thor Vintgarski
  • Prvaki: 1. mesto Nojko, 2. mesto Šak
  • Veterani: 1.mesto Mik

Samice:

  • Mladi: 1. mesto Uma, 2. mesto Muna Moon, 3. mesto Uti, 4. mesto Vrba Kraški Ruj
  • Vmesni: 1. mesto Atena Belec Prlekija, 2.mesto: Uta
  • Zreli: 1.mesto Uka
  • Prvaki: 1.mesto Naška, 2.mesto Rubi Srečka, 3.mesto Schapa Vintgarska
  • Veterani: 1.mesto Loti

Uma je prejela naziv najlepši mladi pes razstave, Mik pa najlepši veteran razstave. Za najlepšega samca je bil razglašen Pančo Bučnovaški, za najlepšo samičko pa Uka. Sodnica se je odločila, da Uka postane najlepši predstavnik pasme (BOB), Pančo Bučnovaški pa najlepši predstavnik nasprotnega spola (BOS). Vreditelj Mladen Bucić je prejel naziv zmagovalca za najlepšo vzrejno skupino.

Podrobnosti si lahko ogledate na FB Kraški ovčar/Kars Shepherd/DLVKOSi.

Poleg pokalov so bili zmagovalci veseli tudi uporabne nagrade – izvrstne pasje hrane Farmina N&D. Na prireditvenem prostoru ja na stojnici koristne nasvete delila Katja Bobovec, če pa želite o prehrani zvedeti še kaj več, si lahko podrobnosti preberete na spletnih straneh https://www.farmina.com/si/ in https://premiumpet.si/.

Za dodatno veselje na druženju je poskrbel podmladek društva, Lina in Jakob sta med udeležence razdelila srečke, seveda vse dobitne. Udeleženci smo se razveselili darilc tako zase in za svoje kosmatince. Prispevali so jih trgovina Anima Pet, pasji frizerski salon Loti, Berdajs Team in številni drugi. Vsem iskrena hvala.

Da se je po končanem uradnem delu naše druženje nadaljevalo, sta poskrbeli Anita Tomšič in Mateja Tomšič. Ob prigrizkih in osvežitvi smo poklepetali o izkušnjah z našimi kraškimi ovčarji, si delili zanimive zgodbe in si obljubili, da se kmalu spet srečamo.

Nekaj utrinkov s srečanja si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

(Organizacijski odbor)

Oglas dohodnina