Drage članice, dragi člani, lastniki in prijatelji kraškega ovčarja!

S hitrimi koraki smo vstopili v leto 2024 in pred nami je kar nekaj izzivov, za katere verjamemo, da jih bomo skupaj uspešno izvedli.

Za nemoteno delovanje društva, bomo najprej izvedli skupščino, ki bo v nedeljo, 24.3.2024 ob 10.00, v Hotelu Krona v Domžalah. Vabilo z dnevnim redom boste skupaj z letnim poročilom prejeli 8 dni pred skupščino prejeli na elektronski naslov.

Prosimo vas, da udeležbo na skupščini potrdite na e-naslov info@kraskiovcar.si ali pa nas pokličete na 070 806 922 (Mateja).

Skupaj s tem dopisom boste prejeli tudi položnico in člansko nalepko. Članarina še vedno ostaja nespremenjena in sicer 21 EUR za posameznika oziroma 25 EUR za družino.

S članarino podpirate poslanstvo društva pri promociji in razvoju kraškega ovčarje. Hvaležni vam bomo, če boste ostali ali postali naš član, saj lahko naše društvo deluje le, če člani ostajajo zvesti društvu in kraškemu ovčarju.

Delovanje društva je odvisno od števila članov in plačanih članarin. Vsi, ki delujemo v dobrobit naše pasme, pa delujemo kot prostovoljci.

Novi lastniki psov pasme kraški ovčar ste pridobili brezplačno članstvo v društvu v trajanju enega leta (začasni člani). S plačilom članarine lahko kadarkoli postanete redni član in na skupščini uveljavljate tudi svojo glasovalno pravico.

Pravico do glasovanja boste imeli vsi, ki boste plačali članarino do 22.3.2024.

Že sedaj vam z veseljem naznanjamo, da bomo v letošnjem letu  spet organizirali specialno razstavo za kraške ovčarje, ki bo v nedeljo, 14.4.2024 v Mariboru. Že sedaj vas vabimo, da si rezervirate čas in se nam pridružite v čim večjem številu.

Še pomembno obvestilo.

Letos je Svetovna razstava psov v Zagrebu. Vsi, ki bi želeli doživeti utrip Svetovne razstave kot razstavljalci ali obiskovalci, imate odlično priložnost, ker je blizu. Razstava kraških ovčarjev bo v nedeljo, 28.4.2024. S prijavo pa je potrebno pohiteti, saj je zadnji rok 10.3.2024.

Največja prireditev, ki pa nas čaka v letošnjem letu v Sloveniji, je Evropska razstava v Celju, ki bo med 3. in 6.10.2024. Na tej razstavi bo društvo (DLVKOS) v sodelovanju s klubom (KKOS) pripravilo specialno razstavo za kraške ovčarje. Prav tako bomo imeli vse dni razstave odlično priložnost pokazati kraškega ovčarja širnemu svetu. Pri tem projektu bomo potrebovali vso vašo pomoč, zato se že zdaj obračamo na vas s prošnjo, da razmislite, na kakšen način lahko pripomorete k uspešnosti prireditve. Če bomo stopili skupaj in bo vsak priložil majhen kamenček, bo na koncu krasen mozaik.

Za pomoč pri prijavah na razstave in razstavljanje ter za vse ideje nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Upravni odbor društva (DLVKOS )

 

Oglas razstava